Arveprins Knud

Arveprins Knud
Manden der har inspireret vores gruppe ;)

onsdag den 13. april 2011

Statistikker i forhold til boligforhold og ægteskab.

Jeg har i I Danmark Er Jeg Født, fundet frem til nogle statistikker der har sammenhæng med vores emne, om familieliv, kønsopfattelse og ægteskab.
Det viser sig, at mænd (20-29 år) har meget forskellige boligforhold; 70% af pakistanske mænd bor stadig ved deres forældre, hvorimod kun cirka 17% af Somaliske mænd stadig bor hos forældrene. Kun 19% af de pakistanske mænd bor alene, og 41% af de somaliske. Jeg har studset lidt over, hvordan det kan være at kun 5%af de pakistanske mænd bor med en ægtefælle og kun 17% af de somaliske. Jeg tænker, om det måske har noget med valget af ægtefælle at gøre, altså om der er nogle stridigheder om det i deres familier.. I forhold til kvinderne (20-29 år), bor 65% af pakistanske kvinder stadig hos forældrene og helt op til 55% af somaliske kvinder. Der er tydelig forskel på hvornår mændene og kvinderne flytter hjemmefra. Kun 17% af de somaliske mænd bor stadig hos forældrene, hvor 55% af somaliske kvinder stadig bor hjemme. Jeg kan ikke lade være med at tænke på, om der ligger kønsopfattelse til grunde for dette, altså om det er forældrene der ikke føler de unge kvinder er ligeså gode til at tage vare på dem selv, som mændene er. Alligevel bor cirka 33% af de pakistanske kvinder med en ægtefælle og cirka 42% af de somaliske. Men da dette ikke stemmer overens med mændenes pct. del, antager jeg, at de måske er blevet gift med mænd af anden etnisk baggrund end dem selv? - Dette er blandt andet nogle af de ting jeg gerne vil spørge de unge i felten om, altså om det er okay med deres forældre, at en kvinde fra f. eks Somalia ikke nødvendigvis skal giftes med end mand fra samme sted.
En helt anden statistik der er opgivet i bogen, er i forhold til ægteskab og om forældre og/eller familie har været involveret; Pakistanere: 33% siger, at deres forældre var involveret i valg af ægtefælle. 3% siger, at deres familie var involveret. 14% siger, at både deres forældre og resten af familien var involveret. 51% siger, at de selv fandt deres ægtefælle.. Somaliere: 100% siger at de selv fandt deres ægtefælle, så derfor kan det vel ikke være pga forældrenes manglende accept af ægtefælle, at 55% af somaliske kvinder stadig bor hjemme.
- Charlotte

Ingen kommentarer:

Send en kommentar