Arveprins Knud

Arveprins Knud
Manden der har inspireret vores gruppe ;)

torsdag den 14. april 2011

Brev til ungdomsklub

Kære ungdomsklub.
Vi er 3 pædagogstuderende fra Randers, som har en aftale med jer, om at komme i feltarbejde i jeres ungdomsklub i uge 17, 18 og 19. Vi vil gerne i dette brev fortælle lidt om, hvad vi har planlagt for disse uger, og hvad vi håber på at få ud af forløbet.
Vores emne for feltarbejdet er Familieliv, kønsopfattelse og ægteskab, dette emne er med henblik på unge indvandrere og de dilemmaer de evt. kan møde, i forhold til deres forældre. De bor i et andet samfund, end deres forældre voksede op i, og de kan derfor have problemer i forbindelse med hvad der er ”rigtigt” og ”forkert”, da forældrene kan have meget anderledes meninger, end de danske etniske kammerater har. På baggrund af dette, vil vi gerne interviewe de unge i jeres klub, for at få en større forståelse for deres eventuelle problemer med henblik på valg af partner – ægteskabs idéer (hvad mener de selv, i forhold til forældrene?). Hvordan er kønsopfattelsen med henblik på de unge kvinder (er det okay, at de flytter i egen lejlighed, får uddannelse og bliver gift med en etnisk dansker)? Udover interviews vil vi lave nogle aktivitetsforløb med de unge, ud fra de tre linjefag der er i vores uddannelse; Værksted, natur og teknik. Sundhed, krop og bevægelse og sidst men ikke mindst Udtryk, musik og drama. I VNT har vi overvejet muligheden af, at få de unge til at male et billede af, hvad de tænker når de hører vores emne Familieliv, kønsopfattelse og ægteskab. Vi er spændte på hvad vi vil komme til at se på disse billeder, om de hver i sær har forskellige syn på dette, eller om der gendanner sig et mønster mellem billederne..? I SKB vil vi forsøge os med en massageleg, for at se hvordan de unge mænd og kvinder opfører sig overfor hinanden. Altså om det er komplet udelukket at de danner par med en af modsatte køn, eller om mændene og kvinder kan arbejde sammen, uden at et af kønnene bliver underlagt dominans..? I UMD vil vi stille de unge overfor en opgave, hvor de skal lave et lille skuespil ud fra emnet om familieliv, kønsopfattelse og ægteskab. Rammerne for skuespillet er helt åbent, eneste krav er at det skal kunne relatere sig til hovedemnet. På denne måde håber vi på at se, hvordan de unge selv tolker dette emne, og for at få en indsigt i hvordan de selv tror deres fremtid bliver.
Vi håber, at interviews kombineret med aktiviteter fra linjefag, kan give os en større indsigt i de unges liv og de dilemmaer de står overfor i hverdagen.
Vi håber dette har givet jer lidt indsigt i vores gruppearbejde, og vi glæder os meget til at komme op til jer.

Med venlig hilsen
Anja Locki Pedersen, Ann-Louise Guldbæk og Charlotte Risør Missiaen

Ingen kommentarer:

Send en kommentar