Arveprins Knud

Arveprins Knud
Manden der har inspireret vores gruppe ;)

torsdag den 7. april 2011

Fattigdom

Fattigdom

Hvad er forskellen på absolut og relativ fattigdom?

- Absolut: Ekstrem elendighed som følge af hungersnød, krig eller naturkatastrofer og eksistensminimum, hvor man ikke har nok til at indfri grundlæggende behov for mad, bolig, tøj m.m.

- Relativ: Hvor det grundlæggende behov kan dækkes, hvor det ikke er muligt at indfri de sociale forventninger og udfylde sociale roller, som er almindelige i samfundet.

Hvordan kommer fattigdom til udtryk i Danmark, og hvem er typisk ramt?

- Økonomiske årsager, hvor de fattige lider en række afsavn, som f.eks. ikke at kunne betale regninger, gå til tandlægen, købe medicin eller dagligdags ting som mad. Uddannelse og fattigdom har ofte en forbindelse.

- Børnefamilier, hvor forældre har en svag eller ingen tilknytning til arbejdsmarkedet, samt familier med indvandre- og flygtninge baggrunde.

Hvor og hvordan møder pædagogen fattigdom?

- Herberg, nogle krisecentre osv. Uanset hvor pædagogen arbejder, kan de komme i kontakt med fattigdom. F. eks. Hvis forældre til et barn i børnehaven, ikke har råd til at købe nye sko.

Feltarbejdets målgrupper og fattigdom?

- Evt. I forhold til familieliv, hvor de kan bo 11 mennesker i en 2-værelses lejlighed på 60kvm. Eller at døtre bliver tvangsgift med en ung mand af rig familie, så familiens økonomi er reddet.

1 kommentar:

  1. Hej Med Jer

    Det ser ud som om der er BASIS for en konsulenttime ved EZB - omkring bloggen - det faglige er meget kort og jeg kunne godt tænke mig flere refleksioner fattigdommens betydning for pædagogens arbejde!

    venlig Hilsen

    Jan RR

    SvarSlet