Arveprins Knud

Arveprins Knud
Manden der har inspireret vores gruppe ;)

tirsdag den 29. marts 2011

Tvangsægteskaber - lovgivning

Tvangsægteskab

Da vi i vores feltarbejde vil undersøge om tvangsægteskaber har en betydning for den køns opfattelse der er mellem anden etniske og danske, har jeg her fundet lovgivningen omkring dette, for at vise hvordan Danmark ser på den måde at indgå ægteskaber.

I Danmark prøver vi på at imødegå tvangægteskaber, idet ingen parter skal udsættes for pres, hvis de ikke ønsker at indgå som part i ægteskabet (tvangsægteskab) dvs. Civilertsdirektoratet i cirkulæreskrivelsen har oplyst at det er kommunernes opgave i forbindelse med prøve vielsen og under selve vielsen at sikre, at begge parter forstår, at de er i færd med at indgå ægteskab, og på den måde sikre at ingen af parterne er udsat for et utilbørligt pres.

Det er vigtigt i denne forbindelse at sikre at begge parter ønsker at være en del af ægteskabet ved at afholde en samtale med parterne hver for sig, for at sikre at den anden ikke presses.

Dette gælder, uanset om parterne har bopæl i Danmark eller udlandet.

Civilretsdirektoratet anmoder kommunerne om at være opmærksomme på at dette kan være et problem med bopæl samt med at afholde en samtale med begge parter adskilt, hvis der foreligger mistanke om et tvangsægteskab.

https://www.retsinformation.dk/Forms/R0710.aspx?id=970

CIS nr 11615 af 24/11/2000 Gældende

Offentliggørelsesdato: 10-01-2001
Justitsministeriet

Ingen kommentarer:

Send en kommentar