Arveprins Knud

Arveprins Knud
Manden der har inspireret vores gruppe ;)

tirsdag den 29. marts 2011

Film: Lystes hjerte

Præsentation af lysets hjerte:

Filmen handler om en grønlandsk familie, som bor på grønland. Familiens far Rasmus er opvokset med at skulle lære dansk og være som en dansk dreng. Dette har taget hårdt på faderen, da han har haft svært ved at være den identitet han gerne ville være. Faderen Rasmus er alkoholmisbruger og når han drikker, kan han blive meget vred, men samtidig er han også arbejdsløs. Familien har 2 sønner, den yngste Simon, som gerne vil være dansk og den ældste som gerne vil være grønlænder. Simon har fødselsdag og vil gerne høre musik på dansk, men faderen Rasmus bliver sur over det og skælder ud. Dette resultere i at sønnen vælger at gå og holde fest et andet sted. Den ældste søn tager faderens riffel og skyder 2 til broderens fest og derefter sig selv. Herefter beslutter faderen at tage ud på en længere jagt tur, som han har ville længe. På hans jagt rejse møder Rasmus en beboer, som hjælper ham til at se tilbage til bardommen og herigennem forstå fortiden - herigennem identitetsproblemer.

Spørgsmål og svar til filmen:

Hvad er de vigtigste erkendelser i filmen?

Faderen Rasmus har identitetsproblemer idet han igennem sin barndom er blevet opdraget til at skulle være dansk dvs. leve som dansker, lære sproget m.m., men drømmen var at forblive i den grønlandske kultur. Dette giver dog også problemer mellem ham og hans egen søn idet den ene af sønnerne gerne vil leve i den danske kultur, men faderen bryder sig ikke om dette og derfor snakker de ikke sammen.Rasmus' problem som alkoholmisbruger gør også at han aldrig får taget sig sammen til at komme ud på jagt rejse, men da den yngste søn slår 2 ihjel og begår selvmord, finder Rasmus ud af at rejsen skal starte nu og at han skal tage ansvar som den familiefar han er.

Hvad har filmen og teksten bidraget til i forhold til feltarbejdet?

Filmen giver et indblik i hvor svært det kan være at have 2 identiteter, hvor familien ikke acceptere at man er en del af den ene kultur frem for den anden. Når man er opvokset i 2 kulturer, er det vigtigt at blive accepteret for den man er, fordi alle er forskellige, kommer med forskellige synspunkter, holdninger, meninger, normer og værdier i forhold til de gældende kulturer man er en del af, dette kan gøre det svært, hvis familie eller venner er af anden opfattelse. Hvis man kigger på vores feltarbejde med unge i alderen 13-20 år, er det vigtigt at vi kan forstå målgruppens kultur, normer, værdier, holdninger, meninger og give dem plads til at være den de vil - selvom de måske har to identiteter med 2 kulturer som baggrund.

Hvordan kan i mere forstå begrebet "identitet" i forhold til feltarbejdet?

Identitet bliver styret af ens kultur dvs. de mennesker man omgås med, regler, normer, værdier herunder kan identiteten hos den enkelte menneske opbygges enten positivt, negativt, splittet m.m.

Anja Pedersen


Ingen kommentarer:

Send en kommentar