Arveprins Knud

Arveprins Knud
Manden der har inspireret vores gruppe ;)

fredag den 25. marts 2011

Film - konfrontation

I Pædagogik skulle vi se en film, som hedder konfrontation.
Filmen handler om en gruppe på 6 indvandrere og en gruppe på 6 danskere, som skal mødes i et hus i vesthimmerland en weekend. I denne weekend skal de diskutere og snakke om de kulturforskelle samt fordomme der mellem at være indvander og dansk. De 6 danske drenge kommer fra Vejgården i Ålborg og de 6 indvandere kommer fra Gellerup parken i Århus.
Indvandere giver hånden til danskerne da de mødes uden for huset, her flytter danskerne sig ikke en meter. Da begge parter kommer ind i huset, tager de hvert deres bord, men så sker der det at en indvander flytter sig over til danskerne, men de snakker ikke med ham.
Mange indvandrere har et identitetsproblem - de ved ikke hvem de er. Mange indvandrere ser også Danmark som et paradis, men oplever hurtigt at for at overleve i Danmark er der mange krav og disse krav kan være for store i forhold til deres kultur. Dette kan også medvirke til at de begår vold, sælger stoffer og i det hele taget ikke opfører sig ordentlig overfor andre i det danske samfund. Senere i filmen skal de lave et interview 2 og 2, hvor de skal udspørge hinanden om ønsker, drømme, livretter og uddannelse, job m.m. og her finder de også ud af at de har mange ting til fælles.
Mange indvandrere føler at de ikke kan få arbejde enten pga navn eller bopæl og ser det som en udfordring at holde sig kørende på det rette spor. De danske drenges opfattelse af indvandrere er at de ikke kan finde sig til rette i Danmark og kun kommer her til for at stjæle vores land, men egentlig kommer de hertil for at leve lige så normalt liv som en dansk dreng uden krig og vold. Efter interviewet skal de præsentere hinanden, her laver begge parter grin med hinanden, og det lader til at gå okay mellem dem. Så fortæller pædagogen at de skal dele værelse med hinanden 6 og 6, men dette sker dog ikke, da de vælger at bytte rundt når pædagogerne er gået i seng.
Den ene pædagog (indvander) fortæller om at det kan være svært at komme væk fra dette hårde miljø, fordi at man ofte får opringninger fra vennerne om at man skal komme og være med. Han får dem derfor på nakken idet han vælger at tage en uddannelse og slår sig ned med en dansk kæreste.
Næste dag bliver en dansk dreng og en indvander dreng sat sammen, her skal de under bordet hjælpes ad med at lave en elefant ud af ler kun ved tale - dette går dog godt indtil at to indvander drenge begynder at kaste med leret efter hinaden - her kommer pædagogen og den ene op og skændes og kalder hinanden skælsord. Dette ender ud i et fælles møde hvor de diskutere emnet. Efter denne øvelse virker stemning mere afslappet mellem parterne og begynder at synes at den anden part er okay i forhold til hvad de havde regnet med.
Så bliver der lavet en fysisk aktivitets dag, hvor begge parter kommer ud og i forskellige grupper for at skabe mere sammenhold mellem parterne. Senere på dagen forsøger en fra hver gruppe at oprette en debat som skal foregår mellem 3 fra invander gruppen og 3 fra den danske, her skal de snakke kultur, netop for at kunne forstå hinanden bedre. En positiv bemærkning fra invander gruppen var at de efter denne tur, gerne ville forsøge at lære flere danskere at kende og at begge parter synes dette eksperiment skulle afprøves igen med nogle nye.
Evaluering - begge parter var meget enige om at det havde været en okay weekend og at de havde mere forståelse for hinandens kultur. Danskerne ender med at ændre deres syn på indvandrere en smule og dette medvirker selvfølgelig at de er åbne overfor at møde nye.

- en rigtig god kommentarfilm, som viser at vi danskere og indvandrere har svært ved at forstå hinanden. Jeg synes filmen giver et godt billed af hvilke fordomme vi har i mod hinanden uden at vi overhovedet kender til baggrunden eller personen. Tit og ofte dømmer vi alle under samme kategori, hvis en begår noget slemt, så er alle slemme.

1 kommentar:

  1. Hej Anja, Anja, Charlotte og Ann-Louise

    Fint referat af den film vi så i pædagogik.
    Jeg kan se at Anja har lagt et kort præsentation af den del I skulle undervise resten af holdet i - hvor er alt det andet?
    Hilsen
    Susanne Baumann Ravn

    SvarSlet